LS2011 #4 - Kedah mln Perak (Review)

Artikel ini ditulis oleh: MR OS  | Facebook | Yob4ever.com |

Pukui 1.10.. teman baghu sampei daghi Alor setar... td singgah jap kat gurun.. pekena nasi lemak sebungkuih.... tgk.. bebudak Peghak pun ada tgh melantak... dengor citer hari sabtu ni deme gi Paraoi nek ketapi... ETS gitu...

Teman sampei stadium pukui 7 ptg td... hujan tengah mencobak cobak kat stadium.... mujor le guard kat parking stadium tak mandang.. dpt le teman mengempuh masuk parking kat VIP punya tempat..depan grandstand... elok elok dlm pukui 8..hujan dah beghenti... masa nak start... tgk penyokong idok le ghamei... dlm 7000 ada le kut...

first hap...game seimbang..sekali sekala nampak perak menguasai game... cuma di hujung perlawanan..kedah nampak byk buat attacking...dan hampir menjaringkan gol pada minit 42... tetapi mujor le si Thiru off said.... possesion perak ok..nampak teratur...passing tak la spt mencari buah yg tak lughuh...passing 80% tepat...

Pada min ke 2.. Akmal membuat percubaan pertama.. tapi tepat ke penjaga gol kedah, Al HAfiz.
Kedah lebih byk membuat percubaan yg mengancam gol Perak melalui Badrool Bakhtiar dan Syakir Ali... tetapi semua nya tersasar samada di tepi atau di ateh palang gol... itu pun udoh cukup utk menyentakkan jantung fan Seladang....

Second hap.... Kedah lebih byk menguasai game dan juga byk attacking... Possesion Perak kelam kabut... spt kata Cikgu Jan.... player hilang fokus pada second hap.... ntah kenapa jadi mcm tu... tak tau le teman... Ayie byk hilang bola bila kene celen oleh stereka Kedah.... dia kena improve kalau tak.. player lawan tau dah caghe dia..kena acah sikit.. dah ngelabah....

Perak tak byk attack masa second hap ni. bola byk hilang sebelum sempat masuk kotak penalti... passing pun dah mola beteghabo balik.... clearance ikut dan jer... Kedah ambik kesempatan dgn melakukan beberapa kaunter attack akibat dr kesilapan midfiled dan bek Perak... mujor le dpt juga bertahan hingga refree hembuihkan wiselnya...

Overall game ni... average dr Perak... Kedah... lebih sikit dr average,.... Perak mujor le si Hisyam no 24 tu... perform superb... kalau haghap Ayie..mmg le caples... dia byk bergerak di defend... kira man of the match for Perak mlm ni... midfield...Arul n Nantha..boleh bg credit... walaupun tak byk attack.. tp deme dpt gak control tgh dgn baik... Kedah byk gerak dr sayap kanan deme...

Akmal... kurang dpt support utk passing bola kat dia..sampei dia kena turun ke midfield... Syafiq pun nampak kureng sikit mlm ni... player lain average...

Anyway..  tahniah kepada Perak sebab dapat satu mata di Darul Aman.... lama dah kita tak dpt mata di Darul Aman ni..  kekalkan momentum... dan coach.... sila perbaiki kelemahan.. mantapkan lagi defend.. Ayie .. kena watch put bila buat clearance dan bola celen 50-50 tu.... mlm ni dia nampak mcm lubuk sikit...

keeper.... kena maintain perform.. mlm ni... tak byk yg dia kena celen.... byk try Kedah...tersasar dr gol...

Sekian pendapat seduit teman dr Kepala Bateh....

1 comment:

  1. Dear Webmaster,

    I came across your Blog recently. I wanted to ask if you would please consider placing a link to my website called SportsMemorabilia.com?

    We have an extensive collection of autographed and unsigned memorabilia for all your favorite athletes and teams.

    If you think it would be of use to your visitors, would you please consider adding a link to my website on your page. We are happy to offer you a 10% discount to our Online Store if you do so.

    Here is the link you could add:

    http://www.sportsmemorabilia.com/ - a one-stop shop for sports memorabilia fans!

    Please let me know if you have any questions.

    Thanks!

    Frank
    SportsMemorabilia.com
    frank641w@gmail.com

    ReplyDelete